A híd alatt szabad lesz a pálya

iho   ·   2014.05.23. 14:30
00kicsi

Elbúcsúzhatunk az 1-es vonalról Délibe közlekedő gyorsoktól, a Kelenföldön forduló ingáktól, és – többek bánatára – a szintén Budára átjáró nagykátai személyvonatoktól is. A híd északi elemét beépítették, innen a következő ütem, a déli pálya elbontásáig már a vasúti forgalmat nem akadályozó építési munkák következnek, azaz a Kerepesi út közlekedésében, a sávlezárásokban nem lesz változás.

Vonatok az átépülő Százlábú híd alatt<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Mit is végeztek eddig az építők? A régi északi hídpályát elbontották, helyére került az új szerkezet, ami hosszabb és szélesebb is lesz elődjénél. A közúti forgalomban ez járdát, kerékpárutat jelent, alul, a vasútnál pedig majd – ha elkészül – plusz két vágányt, amivel ha elkerülhető nem is, de talán ritkítható lesz a Keletibe érkező vonatok rituális „hídlábszámlálása”, ami miatt a híd körzetét egyesek már Keleti alsó megállóhely néven is emlegették.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek