A Közlekedési Múzeum és a Fortepan közös értékmentése

MTI/iho   ·   2016.12.09. 11:23

A megújuló Közlekedési Múzeum fontos küldetésének és feladatának érzi a nyílt hozzáférést a gyűjteményhez, a korábban alig látott közlekedés- és ipartörténeti emlékek nyilvánossá tételét. A múzeum és a Fortepan közös munkával digitalizál olyan fényképsorozatokat, mint például Asbóth Oszkár hagyatéka, az 1912-es Budapest–Konstantinápoly autóverseny képei, a BHÉV korai, 1930 előtti korszakából származó üvegnegatívok, a Balaton északi partján futó vasútvonal diapozitívjai, Venczel János hajóskapitány hagyatéka, vagy a Magyar Hajó- és Darugyártól a hatvanas években kapott üvegnegatívok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Székely gyors zarándokvonat, 2008 – V. rész: magányosan reszket az ártatlan Diesel

T. Hámori Ferenc   ·   2023.05.29. 09:00

Másfél évtizeddel ezelőtt, 2008 pünkösdjén, május kilencedikén indult első útjára hosszú évtizedek elteltével az úttörő nappali személyvonat Erdélybe: a Székely gyors. Az évforduló alkalmából a még abban az évben az Indóház Kiadó gondozásában megjelent míves album szövegével idézzük meg az egyszeri és megismételhetetlent.