A legszuperebb „körvasút”: Nyugatiból a Délibe a Bakonyon át Nohabbal!

iho/vasút   ·   2015.05.31. 11:15
m61_bakony0

Különvonatos kirándulást szervezett a Nohab-GM Alapítvány a 11-es vonalra Bakonyszentlászlóig. Nem akárhonnan, nem akárhová. A szervezők még az indulás előtt honlapjukon így mentegették magukat, feleslegesen: „különösen a különvonathoz autóval érkezők figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a vonat a Nyugati pályaudvarról indul, de a Déli pályaudvarra érkezik. Igyekeztük elkerülni a menetvonal ilyen, többek számára talán kedvezőtlen kialakítását, ám erre csak jelentős többletköltség és menetidő árán lett volna lehetőségünk. Mindemellett biztosítjuk a Budapestről induló és oda érkező utasainknak a kelenföldi le- és felszállást.”

Minden felirat meg lett örökítve még az indulás előtt a Nyugati pályaudvaron. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Kadocsa Gyula)

Ez is volt ebben az útban a szép: Nyugati–Kelenföld–Székesfehérvár–Veszprém–Zirc–Bakonyszentlászló–Zirc–Veszprém–Székesfehérvár–Kelenföld–Déli útvonalon közlekedett. A Bakonyban beugrott Dudarig a szerelvény, oda a 328-as Dácsia vitte a kirándulókat, a Nohabot nem bírta volna ki a vonal – meg talán fordítva sem, jól volt ez így, örültek a faluban is az ablakos vonatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek