A MÁV a hazai beszállítói kört szeretné bővíteni

MTI   ·   2011.12.06. 14:28

A társaság a jövőben szeretné a hazai beszállítói kört bővíteni – mondta Werle Zoltán, a MÁV Zrt. társasági szolgáltatás igazgatója kedden Kecskeméten.

Ma még a külföldi világcégek, akik járműveket gyártanak, ezekhez kapcsolódó szolgáltatást adnak, nagyobb arányt képviselnek a MÁV beszállítói között, mint a hazai kis- és közepes vállalkozások – mondta az igazgató a MÁV Beszállítói Roadshow első állomásán tartott előadása előtt.

Werle Zoltán hangsúlyozta: a MÁV csoport éves beszerzési volumene 120 milliárd forint összegű, de ebben az energiahordozók ára is benne van, melyek az összes beszerzés értékének a felét teszik ki.

Az igazgató szerint, a 60 milliárd forint összegű beszerzés közel felében olyan szolgáltatásokra, eszközökre és projektekre lehet pályázni, melyeken a hazai kis- és közepes vállalkozások is sikeresek lehetnek.

Werle Zoltán utalt arra, hogy a beszerzések mintegy 60 százaléka a pálya vasúti szakanyagokhoz köthető, melyek nagyobb részét hazai forrásból is biztosítani lehet.

A beszállítói találkozón a MÁV Zrt. társasági szolgáltatás igazgatója Bács-Kiskun megyei vállalkozóknak a társaság új alapokra helyezett beszerzési politikájáról tartott ismertetőt.

Hackl Mónika, a MÁV Zrt. társasági kommunikációs osztályvezetője elmondta: a jövő évben folytatják a beszállítói találkozókat, melyek során minden megyeszékhelyre el fognak jutni.

Kapcsolódó hírek