A mozdonyvezetők nem találják saját mozdonyukat

iho/vasút   ·   2011.10.11. 20:15
kiskep

Mint azt már korábban többször is megírtuk, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendelete alapján idén minden vasúti járműnek meg kell kapnia új azonosítóját. A 12 jegyű pályaszám alkalmazása is az Európán belüli átjárhatóságot hivatott elősegíteni. Az eredeti határidő szeptember vége lett volna, ezt később december 31-ig tolták ki. Ennek megfelelően az új azonosítók folyamatosan kerülnek fel a mozdonyokra. Olvasónk kapta lencsevégre, hogy már az egyes Taurus homlokfalán is az új formátumnak megfelelő pályaszám díszeleg.

Az első Teknő is megkapta az új azonosítót<br>(fotó: Tóth Péter)

Az új pályaszámokkal kapcsolatban megkérdeztünk több mozdonyvezetőt is, akik hangot adtak annak a meglátásuknak, hogy a mozdonyok oldaláról eltávolított pályaszámok megnehezítik a munkájukat.

Nem magával a rendelettel van bajom, mert megértem, hogy fejlődni, nyitni kell Európa felé, egységesíteni kell. De amíg a régi pályaszámok nagy betűkkel virítottak a gépek oldalán, az állomás túlsó feléből is megtaláltam a gépemet. Ezeket a kicsi feliratokat meg csak akkor lehet elolvasni, ha az ember már ott áll a gépe mellett – mondta egy budapesti mozdonyvezető.

Ha a gép oldalán lenne, olvasható lenne a pályaszám. A főkereten nem az.<br>(fotó: Varga Zsolt)

Kapcsolódó hírek