A Rail Cargo Hungaria felkészült a gabonaexport fuvarozására

iho/vasút   ·   2019.07.02. 17:20

A cég 750 saját gabonaszállító vagonjával, illetve a vállalatcsoporton belül rendelkezésre álló vagonparkból további 1500–2000 kocsi bérlésével készült a július elsejével indult aratási szezon feladataira. Optimalizálták a vagonparkot, és olyan mozdonyokat állítottak forgalomba, amelyek csere nélkül közlekednek országhatárokon át. Az összes magyar gabona és olajos mag exportból az RCH 12 százalékkal részesedik – az összes exportnak ugyanakkor mindössze húsz százaléka  bonyolódik vasúton, további húsz százalék uszályokon, hatvan százalék pedig közúton, kamionokon jut el célállomására.

A magyar gabona legfontosabb kiviteli célországa – az export több mint egyharmados részarányával – Olaszország, ezt követi a román, az osztrák, a német és a holland piac. Az RCH 2018. évi nettó értékesítési árbevétele 74 milliárd 557 millió forint volt az előző évi 73 milliárd 551 millió forinttal szemben.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek