AirAsia: befejezik a kutatást

MTI/iho   ·   2015.03.19. 11:15
airasia_150302_0

Az AirAsia 8501-es számú járata fedélzetén lévő 162 emberből 106-nak a holttestét találták meg. Tony Fernandes, az AirAsia vezérigazgatója a múlt héten úgy nyilatkozott, elégedett a kutatás eredményével, mert az eltűntek „több mint 50 százalékának a megtalálása óriási siker.” Hozzátette, a mentés „nem tarthat a végtelenségig.” Ennek ellenére több eltűnt hozzátartozója csalódott a kutatás befejezése miatt.

Az utoljára kiemelt roncsok. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

A repülőgép tavaly december 28-án zuhant a Jávai-tengerbe. Az indonéz közlekedési hatóságok úgy gondolják, a repülőgép a megszokottnál gyorsabban emelkedett a magasba, hogy egy vihart kikerülve a felhők fölött folytassa útját, ami áteséshez vezethetett. Miután túl nagy állásszögben emelkedett, valószínűleg lelassult, és egy idő után zuhanni kezdett. Szakértők szerint a baleset idején a kevesebb tapasztalattal rendelkező másodpilóta volt a műszereknél.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek