Akár az „igazi” focisták: csak büntetőkkel tudták eldönteni, melyik csapat a legjobb

Garai Szakács László   ·   2017.09.27. 18:35
infrastruktura_kupa2017_0

Igazi foci nagyüzem volt Budapesten, az Ikarus Sportpályán, a Bátony utcában, ahol a házigazda PromoSport Kft. párhuzamosan rendezte meg az V. Infrastruktúra Kupát, a IV. Volán Egyesülés Focitornát, valamint az előbbi eseményt támogató vállalatok NIF Kupa kispályás mérkőzéssorozatát. Félszáznál is több csapat vonult fel az ünnepélyes megnyitón, ahol a fővédnökök nevében Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, illetve Nagy László, a Volán Egyesülés gazdasági és HR igazgatója köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva, olyan lelkes sportemberek mérik össze az erejüket, akiknek szakmájukban nap mint nap százszázalékosan profi teljesítményt kell nyújtaniuk, mindig tervszerűen, pontosan, de a váratlan helyzeteket is mesterien kezelve: a tervszerű támadásépítésnek, a pontos átadásoknak és lövéseknek, valamint a jó helyzetfelismerésnek az Infrastruktúra Kupán tizenkielnc csapat (köztük a Nemzeti Fejlesztési, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Miniszterelnökség, valamint a közúti, vasúti és légi közlekedés meghatározó intézményeinek „válogatottjai”), a Volán Egyesülés Focitornán pedig huszonnégy kispályás együttes tagjai igyekeztek a legjobb tudásuk szerint megfelelni.

(fotók: Promosport)

Mind a három torna csoportmérkőzésekkel kezdődött és egyenes kieséses rendszerben folytatódott, egészen a döntőig, illetve a bronzmérkőzésig. A küzdelmek szorosságát mutatja, hogy az Infrastruktúra Kupán – amelynek névadó fő támogatója a Swietelsky Vasúttechnika Kft. volt –, valamint a Volán Egyesülés nagyszabású szabadidős eseményén is – amelynek első számú partnereként a Credobus segédkezett a szervezésben – büntetőpárbajban dőlt el az első hely sorsa.

Az Infrastruktúra Kupa döntőjében a GYSEV Vasúti Zrt. focistái és a Budapest Airport Zrt. játékosai mérték össze az erejüket, és a rendes játékidő végéig egyik csapat sem talált az ellenfél kapujába. A ráadásban a párbajgyőztes a vasúttársaság lett 3–2-re nyertek, a harmadik helyet az MNV Zrt. szerezte meg, amely a legtöbb gólt rúgó csapat díját is elvitte, a negyedik helyen pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium együttese zárt. Legjobb kapusként Lakatos Dávid (NFM) vehetett át különdíjat.

A Volán Egyesülés Foci Tornájának döntőjében összecsapó DAKK Szeged és a Volánbusz 1–1-re állt a 2×10 perces játékidő végén, itt a büntetőpárbajban 6–5-re nyertek a szegediek. A bronzérmet a ÉMKK Miskolc játékosai kapták, a negyedik helyen pedig a DAKK Kecskemét végzett. A legtöbb gólt – huszonötöt – rúgó Autó- Univerzál Kft. különleges érdeme, hogy úgy került az eredményességi tabella élére, hogy a tornán az elődöntőig sem jutott. Itt a legjobb kapusként Kocsispéter Alex (DAKK Szeged) vette át a különdíjat.

A támogatók NIF Kupájának első helyezettje a Strabag Magyarország lett, második helyezést ért el a KE-VÍZ 21 Zrt., a bronzérmeket pedig a Colas Magyarország csapatának tagjai vehették át.

– Büszkék lehetünk arra, hogy ötvennél is több csapatot – ötszáznál is több játékost – fogadhattunk az Ikarus Sportpályán, és nagyon örülünk annak is, hogy a szabadidős eseményeink történetében immár a hatvanadikat is zökkenőmentesen és a résztvevők elégedettségét kiérdemelve bonyolítottuk le. Célunk 2009. óta változatlan: sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kívánunk biztosítani mindazoknak, akik a labdarúgás szerelmesei, miközben arra is súlyt helyezünk, hogy – az egyértelmű kiírásnak megfelelően – ne keveredjenek profik az amatőrök közé – hangsúlyozta az eseményt követően Szalay Gergő, a PromoSport Kft. ügyvezetője, hozzátéve, a focitornákhoz a jövőben is családi napok és hangulatos bográcsos főzőversenyek, kiállítói promóciók és családi programok fognak kapcsolódni.

Az Infrastruktúra Kupa hatalmas galériája itt nézhető meg a Facebookon, a Volán Egyesülés Focitornájáról készült fotóözön meg itt tekinthető meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek