Amíg vásárolunk, az autó töltődik

iho   ·   2017.07.04. 12:07

Mivel a vonatkozó törvény még késik, ingyenes az e-autók feltöltése, ezt használta ki az élelmiszeráruházláncot üzemeltető cég – írja a Világgazdaság. A 2016-os fővárosi közgyűlési határozatban szereplő 1100 töltőállomásról sincs még hír, a vállalatok így saját forrásból építik ki hálózataikat. A Penny Market Hős utcai és Könyves Kálmán körúti üzletén kívül 2019-re további hatvan helyen töltődhet fel autónk.

A most üzembe helyezett (azaz a Könyves Kálmán körúti még csak épül) két smart töltőoszlop pontonkénti 22 kilowattos töltési teljesítménye hatszor jobb, mint az otthoni garázsban található, a töltést okostelefonon, laptopon internet segítségével, vagy telefonos forródróton lehet elindítani. Az oszlop fontos előnye, hogy képes az elektromos járművekkel kommunikálni, vagyis az adott autóra vonatkozó aktuális adatokat elérni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Szállítmányozás Alternatív hajtás

Weights & Dimensions-módosítás: több teherautó, több szén-dioxid-kibocsátás és energiafelhasználás, magasabb baleseti kockázat, több költség

iho/közút   ·   2024.03.07. 12:00

Ha az Európai Parlament március 11-én megszavazza a közúti tehergépjárművek tömegéről és méreteiről szóló EU-irányelv (96/53) módosítására irányuló javaslatot, alááshatja az EU zöld megállapodásának (Green Deal) közlekedésre vonatkozó céljait.