Amikor a busz vonatnak képzeli magát...

Istvánfi Péter   ·   2013.10.22. 08:45
00

Az alábbi felvétel a spanyolországi Elantxobe városában készült, ahol helyhiány miatt csak így tudják megoldani a járművek fordítását. A fordítást a sofőr indítja el, egy távirányító segítségével. A felvételen látható Irisbus Crossway a régióról elnevezett szolgáltató, a BizkaiBus állományába tartozik.

Az első látásra fura dolog nem ismeretlen a világ több országában sem, például Japánban is működik hasonló szerkezet. Fordítókorongon váltottak irány régebben a trolibuszok a németországi Solingenben, valamint Angliában, Huddersfield és Bournemouth városokban, de tulajdonképpen a san franciscói kábelvasút is hasonló módon és okból vált irányt, a turisták legnagyobb örömére.

Idehaza a Skála Metróban található egy fordítókorong, ahol az áruszállító teherautókat fordították meg a könnyebb rakodás érdekében, a két háború között pedig az egyik dunaparti szálloda rendelkezdett egy utcai fordítókoronggal.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek