Amikor házhoz megy a kocsijavító

Vörös Attila   ·   2015.04.27. 05:01
mb-IMG_9181__150427

Pont egy hete siklott ki Pécelen az Eperjeske-átrakóból Dunaújvárosba közlekedő 65822-es számú tehervonat hátulról hatodik kocsija. Hétfőn a váltókörzetben megállt teherkocsit mozgásképessé tették, és betolták az állomás negyedik vágányára. Amikor azonban a ferencvárosi műhelybe akarták vinni, a kocsi ugyanúgy letérdelt, kisiklott még Pécel állomáson.

A régi és az új forgóváz<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Mivel a vagont nem akarták a 80a vonal fontos állomásán hagyni, muszáj volt valahogy futásképessé tenni. Az egyszerűbb, kevésbé költséges módszerek nem váltak be, így a szolnoki daruszerelvényt kellett segítségül hívni. A szolnoki egység közreműködésével vasárnapról hétfőre virradóra kicserélték a Fals-kocsi maga alá gyűrt, és teljesen leamortizálódott forgóvázát. A művelet órákig tartott, a felsővezetéket is meg kellett bontani az állomáson. Hosszas erőfeszítések után most úgy tűnik, el lehet majd vinni Pécelről a kisiklott kocsit.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek