Ancsa-kötelék és lufivadászat: hétvégi repülőnapok

iho/repülés   ·   2016.09.01. 13:45
400px_nyiregyrepnap

A Szatymazi Repülőtér szeptember harmadikára, szombatra hirdetett meg repülőnapot.

Az ingyenes rendezvény tervezett programja
8:00 Vendégek fogadása
9:00 Megnyitó
9:15 Főzőverseny kezdete
11:00 Forráskúti sárkányrepülők hármas kötelékrepülés bemutatója
11:15 PA-25 transzparensvontatás
11:20 Hársfalvi Pál vitorlázó műrepülő bemutatója, a magyar világbajnok csapat csapatkapitánya.
11:40 AN-2 kötelék bemutató. Pilóták: Szabó Péter világbajnok, Molnár Géza, Molnár Mihály, Páli Attila, Móczán János
12:00 Ábrányi Tamás
műrepülő bajnok, a Motoros Műrepülő Klub elnökének bemutatója.
12:00–13:00 Főzőverseny zsűrizése
13:10 Tóth Ferenc műrepülő vitorlázó világbajnok bemutatója.
14:00 Veres Zoltán világbajnok műrepülő, számos bajnokság első helyezettje különleges programja
15:00 Eredményhirdetések

Hogy ne csak a felnőtteknek szóljon a Repülőnap, változatos gyermekprogramokkal is szolgál a rendezvény. Például lesz 9 órától 14 óráig Gyermeksátor, ahol kézműves foglalkozás, játékkuckó a Csipet-Csapat Nagycsaládos Egyesülettel, ingyenes ugrálóvár vagy „Repcsik” rajzverseny szórakoztatja a gyermekeket. Közben 10 órától a Kövér Béla Bábszínház Gólyalábas bemutatója, 11 órától pedig bűvészműsor varázsolja el a lurkókat.

Akik pedig el szeretnék hagyni a talajt, azoknak egész nap igénybe vehető a sétarepülési lehetőség: egy-három fős Cessna 150-es repülővel, Cessna 172 SF-25 motoros vitorlázógépekkel, valamint tizenkétfős AN-2-esekkel, reggel kilenc órától napnyugtáig. A közönség Cessna-150, Cessna-172, SF-25, Z-37, Autogiro, JK05 UL, stb. típusú gépeket láthat repülni, de repülőgép-modellező bemutatót is tartogat a repülőnap.

A 2016-os Nyíregyházi Repülőnap ajánlója (forrás: www.nyiregyhaza.hu)

Másnap, szeptember negyedikén, vasárnap a Nyíregyházi Repülőtér várja a repülés iránt érdeklődőket a két év kihagyást követően, ötödik alkalommal megrendezendő Nyíregyházi Repülőnapon, látványos műrepülő-  és ejtőernyős bemutatókkal, egész napos sétarepüléssel. A délelőtt tíz órakor kezdődő ingyenes program első részében hármas kötelékbemutatót és léggömbvadászatot láthat a repülőtérre kilátogató közönség, majd Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok száll fel gépével. Utánuk ejtőernyősök, vitorlázó repülők és sárkányrepülők veszik birtokba a megyeszékhely légterét, a földön pedig egy ritka helikoptert tekinthet meg a közönség. Délután Veres Zoltánnal találkozhat a közönség, emellett lesz extrém sportbemutató, egész napos sétarepülés, katasztrófavédelmi bemutató, repülőmodell-kiállítás. A kisebbeket íjászattal, ugrálóvárral és játszóházzal várják. A rendezvényre reggel ingyenes buszjáratok indulnak a belvárosból, amelyek a rendezvényt követően visszafelé is térítésmentesen vehetők igénybe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek