Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00
01_fertotajvonat

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.

A Fertő-táj vonatok turisztikai céllal, az Interreg Central Europe program által támogatott SUSTANCE projekt keretében, hétvégén közlekednek a két település között: mind Sopronból, mind pedig Nezsiderből két-két vonat indul naponta.

Az első vonat április 13-án 9.08-kor indult el Sopron állomásról, a járatok augusztus 25-éig közlekednek szombaton és vasárnap. A vasúttársaság úgy állította össze a menetrendet, hogy optimális legyen a csatlakozási lehetőség a Fertő-táj vonatokra a Győr (Budapest), illetve a Szombathely (Szentgotthárd) felől érkező turistáknak is.

(fotók: GYSEV)

A vonatok indításával a vasúttársaság célja, hogy minél több turista vonattal keresse fel a 2001 óta UNESCO Világörökségi címmel rendelkező Fertő-tájat. A vonatok kerékpárszállításra is alkalmasak, így további kiemelt cél, hogy még inkább fellendüljön a tó magyar és osztrák oldalán futó kerékpárutak forgalma.

A Fertő-táj vonatok esetében kényelmes, klimatizált, alacsonypadlós szerelvényen lehet utazni, aminek köszönhetően kerékpárral is könnyű a fel- és leszállás.

A járatokat az ingyenes kerékpárszállítást is biztosító Fertő-táj felfedező jegy vásárlásával lehet igénybe venni, mely az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

  • Sopron–Fertőszentmiklós–Pomogy–Nezsider viszonylaton közlekedő Fertő-táj vonatokon történő utazás
  • Pomogy–Nezsider között tetszőleges fel- és leszállás, rugalmas közlekedés
  • Díjmentes kerékpárszállítás Sopron–Nezsider viszonylaton.

A Fertő-táj felfedező jegyet rendkívül kedvező áron kínálja a vasúttársaság, a 24 órás felnőtt jegy 6 euróba, míg a gyermekek esetében (6–15 év) 3 euróba kerül.

A járatok szombati és vasárnapi napokon Sopronból 9.08-kor és 15.08-kor, míg Nezsiderből 11.33-kor és 17.33-kor indulnak.

A Fertő-táj vonatokhoz alkalmi, kedvezményes Fertő-táj csatlakozó jegyet kínál a vasúttársaság. Az utazási kedvezmény bármely belföldi induló állomásról a Fertő-táj vonatokra történő átszállás esetén vehető igénybe, mellyel az utazás hazaútban díjmentes.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek