Apró lépés egy történelmi forduló előtt

Szabó István   ·   2014.08.08. 16:15
00kicsi

A mindkét állomásfej jobb oldalán beépült kitérőket, és a jobb átmenő és megelőző fővágányt augusztus 6-án forgalomba helyezték. Közben a jobb vágányban a Karcag felé eső nyíltvonali szakasz korrekciója is elkészült. Ezzel egyidőben ismét fel lehetett venni a forgalmat a Kisújszállás–Karcag jobb vágányán.

Sürgősen befejezni a peront!<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Hetedikén hajnaltól kezdődött a vágányzár Kisújszállás–Karcag bal vágányában. Nagy szavakkal élve, történelmi forduló lesz ez a vonal életében. A utolsó ötszáz méter régi felépítményt is felszedik a Szajol–Püspökladány közti, több mint hetven kilométer hosszú kétvágányú vonalszakaszból, a még pályában fekvő két kitérővel együtt, Kisújszállás állomás karcagi végén. Ez egyben egy minimális nyomvonalkorrekciót is magában foglal.

Az utolsó ötszáz méter régi felépítmény

Nyári hőségben vizsgálta a bizottság az elkészült új kitérőket és vágánykapcsolatokat. Felüdülést jelentett a vonalbeutazás a nyitott ablakú, függönnyel védett TVG-vel Kisújszállás–Karcag jobb vágányán. A bizottság mindent rendben talált. Folytatódhat a munka az állomás területén és a bal vágány állomás fejében Kisújszálláson.

Vonalbeutazás TVG-vel, épp előz egy személyvonat

A 100-ason már csak két állomáson folynak most a vonatforgalmat is érintő átépítési munkák Szajol–Püspökladány között. Püspökladány állomás átépítése mellett Kisújszállás átépítésének véghajrájában van a munka.

Készül a padka

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek