Arborétum az elhagyatott metróalagútban

MTI   ·   2012.03.07. 08:36
Az arborétum 6 ezer négyzetméteres, azaz 0,6 hektáros lenne és egy hajdani, 1903-ban épült kocsiszín helyén alakítanák ki. A föld alatti metrókocsigarázst 1948 óta nem használják, így a kert nem befolyásolja a forgalmat.

Az elképzelés fő atyja James Ramsay építész, aki korábban az amerikai űrhajózási hivatal mérnöke volt, és aki igen fejlett szoláris technikával, optikai kábelekkel akarja összegyűjtött napfényhez juttatni a föld alatti fákat, bokrokat, virágokat. Az édenkert dollártízmilliókba kerül és hosszú évekig eltart megteremtése, viszont 100 ezer dollárba, azaz 22 millió forintba kerülő bemutató modelljéhez kétharmad már összegyűlt adományokból, amelyeket alig 700-an adtak össze – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

A modell láttán minden bizonnyal jóval többen adományoznak majd a föld alatti édenre, mivel Ramsey első, kezdetlegesebb bemutató makettje is már akkora sikert aratott a középiskolákban, amilyenre egyáltalán nem számított.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.