Átadták a limai metró újabb hosszabbítását

iho   ·   2014.07.30. 11:15
400px_lima_metro

A Lima északnyugati részén található San Juan de Lurigancho külvárosba vezető új pályán július 25-én reggel hat órakor indult meg a forgalom. A belvárosi Miguel Grau megállótól Bayóvar megállóig tartó, 12,4 kilométer hosszú vonalszakasz tíz megállója harmincnégy kilométeresre és huszonhat állomásosra bővíti ki az egyes vonalat. A szerelvények csúcsidőben hatpercenként, csúcsidőn kívül tízpercenként követik egymást – írja a Railway Gazette.

Lima metróhálózata az új vonalszakasszal másfélszeresére nőtt. Hamarosan jöhet a kettes vonal is<br>(forrás: IRJ)

A vonalhosszabbítással egyetemben új karbantartó műhely is épült Bayóvarnál, ahol az öt, az 1980-as években gyártott AnsaldoBreda MB-300-as szerelvényt, valamint a 2013 júliusa óta forgalomba állt tizenkilenc, ötkocsis Alstom Metropolis 9000 vonatot egyaránt karbantartják majd.

Az A & M Ferrovías vállalat koncessziós szerződés által üzemelteti az egyes vonalat, amelyen az utasok érintés nélküli intelligens kártyarendszer használatával utazhatnak, habár a rendszert még integrálni kell a limai buszhálózattal.

A bő nyolcmillió lakossal rendelkező perui főváros metróhálózata hamarosan tovább bővülhet: a második metróvonal építési munkálatai várhatóan augusztus folyamán megkezdődnek. A harmincöt kilométer hosszú pálya Lima Ate városrészét fogja összekötni a közeli Callao városával, valamint az ott található Jorge Chávez nemzetközi repülőtérrel. A beruházás egy harmincöt évre szóló PPP-projekt keretében valósulhat meg – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek