Átépül a hajdúszoboszlói vasútállomás

iho/vasút   ·   2019.03.12. 16:15
400px_hajduszoboszlo_allomas

Újabb szakaszához érkezett 100-as számú vasútvonal Püspökladány–Ebes szakaszának felújítása: megkezdődik a hajdúszoboszlói vasútállomás átépítése. A vágányfelújítási munkálatok miatt változásokra kell számítani a forgalmi rendben a következő hónapok során.

Teljesen átépül a hajdúszoboszlói vasútállomás, a korszerűsítési munkálatok során többek között megszűnik a sok éve állandó negyven kilométer per órás sebességkorlátozás (kép forrása: vasutallomasok.hu)

Az állomás átépítési technológiája miatt a kivitelező forgalmi korlátozásokat vezet be Hajdúszoboszlón. Ennek következtében március 11. és június 2. között a Szováti úti vasúti átjárót lezárják a közúti forgalom elől, kizárólag a munkálatok során használt járművek közlekedhetnek rajta. Hajdúszoboszló déli oldalát a 4-es főút felől lehet majd megközelíteni. A kivitelező az útátjárók lezárásával kapcsolatban az erre vonatkozó, a Magyar Közút Nyrt. által jóváhagyott tervek alapján forgalomtechnikai táblázásokkal szabályozza és segíti a könnyebb tájékozódást.

A gyalogos és kerékpáros forgalmat az elzárás nem érinti, ugyanakkor kérjük, hogy a munkavégzés ideje alatt az átjárót fokozott figyelemmel használják.

A hajdúszoboszlói vasútállomás átépítése során korszerűsítik az állomás vágányhálózatát, kényelmes fel- és leszállási lehetőséget biztosító, ötvenöt centiméter magasságú (Sk+55) állomási peronok létesülnek, illetve peronaluljárókat, lifteket, perontetőket is épít a kivitelező. A fejlesztés részeként megújulnak az elektronikus biztosítóberendezési, összevont vasúti forgalomirányítási, távközlési és utastájékoztatási, vagyon- és tűzvédelmi, térfigyelő rendszerek is.

Az Ebes és Debrecen közötti állomásköz korszerűsítése várhatóan 2019 őszén fejeződhet be. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrásból valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek