Autópályahíd-tragédia Atlantában

iho   ·   2017.04.01. 16:15
au_kislid

Ismeretlen eredetű tűz rongált meg pénteken egy autópályahidat Atlantában, az Egyesült Államok Georgia államában. A szemtanúk arról beszélnek, a tömegkatasztrófa csak pillanatokon múlott: percekkel azután, hogy lezárták a hídon átmenő gépkocsiforgalmat, az építmény összeomlott. A rendőrség szerint a tragédia csak anyagi kárral járt, áldozatok nincsenek.

Autópályahíd semmisül meg Atlantában (fotók: myajc.com)

Ahogy az Atlanta Journal Constitution című újság beszámol róla, a tűz több mint egy órán át lángolt az Interstate 85-ös út hídja alatt. A térség főközlekedési útvonalának számító autópályát le kellett zárni és nem tudható, mikor nyílik meg újra.

– Egy egészen hihetetlen közlekedési krízishelyzet előtt állunk – mondta Kasim Reed atlantai polgármester. Az autópályán napi 250 ezer jármű halad át, a helyzetben a közlekedési minisztérium is teljesen tanácstalan.

A tűz okát illetően pénteken még találgattak. Egyes feltételezések szerint egy jármű műanyag alkatrészei foghattak tüzet, legalábbis Georgia állam kormányzója, Nathen Deal ezt nyilatkozta korábban. A rendőrség nyomoz, a hídból csak a pillérek maradtak.

Mai fejlemény, hogy a tűzzel kapcsolatban három embert letartóztattak, mindhárman hajléktalanok, akik a híd alatt gyújtottak tüzet. A sikertelen tűzgyújtás eredménye, hogy egy körülbelül 100 méter hosszú hídszakasz megsemmisült, a helyreállítás várhatóan hónapokat vesz igénybe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek