Autót gázolt egy intercity kedd este Csornánál

MTI/iho   ·   2015.12.16. 09:10
400px_csornabaleset

Két ember meghalt Csornánál, miután személyautójuk összeütközött egy Budapestről Sopronba tartó intercity-vonattal kedd este egy átjáróban - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy az első adatok szerint a személyautóban ketten utaztak.

Összetört személyautó Csornánál, miután a gépjármű egy vasúti átjáróban összeütközött egy Intercity vonattal 2015. december 15-én este. A balesetben két ember meghalt<br>(fotók: Krizsán Csaba, MTI)

Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője közölte: a vasúti átjáró fény- és félsorompóval nincs felszerelve. A balesetet az okozta, hogy a földúton közlekedő gépjármű vezetője nem győződött meg arról, nem jön-e vonat, és lassítás nélkül hajtott az átjáróba. A mozdony maga alá gyűrte az autót és mintegy háromszáz méteren tolta maga előtt. A vonaton utazók közül senki nem sérült meg. A vasúti forgalom a helyszínelés ideje alatt állt Csorna és Győr között. A személyvonatok utasait vonatpótló autóbuszok szállították, az intercityk terelő útvonalon, Hegyeshalom felé közlekedtek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek