Autóval ütközött egy Desiro Hernádnál

iho/vasút   ·   2018.01.27. 09:54

Hernád vasúti megállóhelynél szombat délelőtt kilenc órakor a Budapestről Lajosmizsére tartó 2922-es személyvonatként közlekedő 426 028-as Desiro motorkocsi személygépkocsival ütközött a Vasút utcai, jól működő, fénysorompós vasúti átjáróban. Az ütközés következtében a gépkocsi a sínek melletti árokba csapódott.

Autóval ütközött a Lajosmizsére tartó 2922-es személyvonat Hernád megállóhelynél. A baleset miatt jelentős késésekkel közlekednek a vonatok szombat délelőtt a 142-es vonalon

A dabasi hivatásos tűzoltók az autóban utazó két embert feszítővágó segítségével szabadították ki, majd a sérülteket átadták a mentőknek. Az egyik sérültet, egy felnőtt férfit helikopterrel, a másikat, egy gyereket mentőautóval vitték kórházba. A vonaton utazók közül senki nem sérült meg. A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatközlekedés Örkény és Dabas között. Az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

A 426 028-as Desiro az áldozat (fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek