Az állam jött, az állam megy?

iho   ·   2016.03.30. 10:06

Egyre-másra érkeztek a hírek, hogy a dunakeszin meglevő kapacitást mi mindenre lehetne fordítani: együttműködés a Stadlerrel, a tervezett egyiptomi beruházás, CAF villamosok összeszerelése, a 3-as metró korszerűsítésének bizonyos munkafázisai. A Magyar Nemzet azonban úgy értesült, hogy alig másfél év után az állam értékesítheti eddigi többségi részesedését. A lap szerint ugyanis az oroszokkal nemcsak a metrókocsik felújításáról tárgyalnak. Egy angol nyelvű orosz hírportálra hivatkozva közlik, hogy a Metrovagonmas és a Dunakeszi Járműjavító közös projekteken dolgozik harmadik ország(ok)ba készülő vasúti járművekről, többek közt afrikai és közel-keleti tendereken vennének részt. A Magyar Nemzet értesülései szerint a 64,9 százalékos állami tulajdon eladásáról is előrehaladott tárgyalások folynak az orosz féllel.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek