Az Allison egy évszázada

iho   ·   2015.01.22. 21:15
00kicsi

A vállalat története 1915. szeptember 14-éig nyúlik vissza, amikor is a gyermekcipőjét épphogy kinövő autózásban komoly szerepet vállalva James A. Allison társaival megalapította az Indianapolis Motor Speedway Teamet. A létrejött precíziósgép-üzlet és kísérleti műhely (az Allison Expreimental) autóversenyek szakmai támogatására létesült.

Az Indy500 1915-ös rajtja, az Allison cég első bemutatkozása<br>(forrás: wikipedia)

Mára az Allison Tranmission a haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, valamint vezető szerepet tölt be a hibridmeghajtások gyártásában is. A vállalatnak hozzávetőlegesen 2700 dolgozója van világszerte, és több mint nyolcvan ország piacán van jelen, beleértve a gyártóhelyszíneket az Egyesült Államokban, Magyarországon és Indiában, nyeresége pedig évi kétmilliárd dollár.

Az Allison Magyarországon: a FuelSense rendszer bemutatása a 2014-es tököli buszfesztiválon<br>(forrás: Allison Transmission)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek