Az Iveco kétszázötven buszt gyárt Elefántcsontpartra

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.07.10. 15:00
Iveco_Sotra_01

Az Ivecónak már korábban is volt egy elefántcsontparti nagy megrendelése, 2018 januárjában a Sotra közlekedési vállalat négyszázötven buszt rendelt a francia gyártótól. Abidjan Elefántcsontpart legnagyobb és legnépesebb városa és az ország korábbi fővárosa. A város az ország üzleti és pénzügyi központja.

(fotó: Iveco/zdopravy.cz)

A jelenlegi megrendelés két külön kontraktus tárgya, kétszáz tizenkét méter hosszú Crossway Low Entry típusú autóbusz az Iveco Bus csehországi gyárában épül meg Vysoké Mýto városában (az egykori Karosa műhelyeiben), ötven tizennyolc méter hosszú, Crealis Natural Power típusú autóbuszt pedig Franciaországban, az Iveco Bus annonayi gyárában építenek meg. A csuklósok CNG üzemű autóbuszok lesznek. A Crealisek az elővárosi forgalomban is szerepet kapnak majd a tervek szerint. A beszerzés lezárultával Abidjan városban összesen hétszáz Iveco busz közlekedik majd.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek