Az utolsó erőfeszítés

Kemsei Zoltán   ·   2012.03.02. 11:00
00

A tél utolsó erőfeszítésével még megmutatta, mire képes. A február végi enyhe idő után mintegy varázsütésre, két nappal a meteorológiai tavasz beköszönte előtt ismét havazásra ébredtünk. Az utolsó igazán téli nap nem hozott nagy hideget, csizmatalp alatt ropogó porhavat, nyirkos, nagy pelyhekben tapadós égi áldás hullott, ami másnapra már el is olvadt, átadva helyét a tavasznak.

Kőbánya alsó peronját a tető jórészt megvédi az égi áldástól<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.