Baleset Erdélyben: nyolc halott

iho/vasút   ·   2012.09.08. 22:30

Hat ember azonnal meghalt, három pedig súlyosan megsebesült a Kovászna megyei Kilyén közelében szombat kora délután történt balesetben, amelyben egy traktor pótkocsija ütközött össze a vonattal. A vasúti forgalmat lezárták, a marosvásárhelyi SMURD sürgősségi mentőszolgálat helikoptere is segíti a mentést – írta a Mediafax nyomán a Transindex.

Marius Tolvaj, a Kovászna Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének szóvivője a hírügynökségnek megerősítette, hogy a balesetben öt nő és egy férfi meghalt, illetve hárman súlyosan megsebesültek.

Iulia Grigoraş, a Kovászna Megyei Rendőrség szóvivőjének elmondása szerint a traktor vezetője nem vette figyelembe a vasúti jelzést.

A Mediafax információi szerint a feltehetőleg munkásokat szállító pótkocsin 15-16 személy utazott, de néhányuknak sikerült leugrani még az ütközés előtt. A baleset miatt lezárták a Brassó és Marosvásárhely közötti vasúti forgalmat.

Még tartott a mentés a vonatbaleset helyszínén, amikor a három súlyos sérült közül kettő meghalt, az egyik még a mentőhelikopter felszállása előtt, a másik a helikopteren hunyt el. A harmadik áldozatot Brassóba szállítottuk kivizsgálásra – nyilatkozta Gál Melinda, a SMURD helikopterét kísérő orvos a Mediafax hírügynökségnek.

Kapcsolódó hírek