Balesetek miatt káosz az elővárosi vonalakon

iho/vasút   ·   2018.09.28. 14:36
400px_180928_balesetek

Péntek délután fél kettőkor Maglód és Gyömrő között egy, a vasúti átjáróban áthaladó közúti darus gépkocsi mindkét vágány fölött leszakította a felsővezetéket. A két állomás között szünetel a vonatközlekedés. A baleset miatt a Budapest–Újszász–Szolnok (120a), valamint a 120-as vonalon közlekedő vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodik a délutáni órákban. A MÁV-Start elkezdte megszervezni az utasok elszállítását.

Péntek kora délután három vonalon is baleset nehezíti a közlekedést

Két óra környékén a Budapest–Esztergom (2-es) vonalon, Leányvár és Piliscsaba között, Pilisjászfalu megállóhelynél, egy jól működő fénysorompós vasúti átjárónál a 2065-ös személyvonatként közlekedő 415 079-es Flirt motorvonat oldalának ütközött egy személygépkocsi. A baleset miatt a helyszínelés idejére a két állomás között szünetel a vonatközlekedés.

Rákoscsabánál az Abaúj Intercity elé haladt ki egy autós egy útátjáróban (fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Nem sokkal két óra után a miskolci vonal forgalmát is baleset akasztotta meg. Budapest XVII. kerületében, Rákosliget és Pécel állomások között, Rákoscsaba-Újtelep megállóhelynél, a Szabadság sugárúti útátjáróban, a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére személygépkocsi hajtott ki a Miskolcra tartó, 514-es számú Abaúj Intercity elé. Az ütközés következtében a személyautó a peronra sodródott. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A Katasztrófavédelem elsődleges információi szerint a gépkocsiban négy ember utazott, őket a mentők ellátják. Mivel a két állomás között vágányzár miatt nem lehetséges a közlekedés a másik vágányon sem, a vasúti forgalom a helyszínelés idejére leállt az érintett szakaszon. A baleset miatt a 80-as vonal elővárosi szakaszán jelentős késésekkel kell számolni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek