Belső-Erzsébetváros: gyorsan megszokták az új forgalmi rendet a közlekedők

iho   ·   2020.08.12. 16:10
02_budafoki_ut_belso_erzsebetvaros

Új forgalmi rend szerint lehet közlekedni Belső-Erzsébetvárosban az Andrássy út–Nagykörút–Rákóczi út–Károly körút határolta városrészben augusztus 10-étől. Az utcák élhetőbbé, biztonságosabbá tételét célzó forgalomcsillapítási program részeként életbe lépett változásokhoz a gépjárművel közlekedők döntő többsége azonnal alkalmazkodott.

Persze akadtak olyanok, akik rutinból közlekedtek, így az első nap egyes útszakaszokon kisebb fennakadások is kialakultak. Ezért a BKK ismételten felhívja a figyelmet a megváltozott forgalmi rendre. A megfordított forgalmi irányú egyirányú utcákban, illetve azokon az útszakaszokon, ahol megszűnt a várakozási lehetőség, több gépjármű még szabálytalanul parkol. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ ezúton kéri az autók tulajdonosait, hogy az új forgalmi rendre való tekintettel járművükkel hagyják el a forgalomcsillapított zónákat, illetve figyeljenek a KRESZ-táblák által szabályozott közlekedési rendre, a kötelező haladási irányra.

Az új közlekedési rendről egyértelmű tájékoztatást adnak a kihelyezett KRESZ-táblák, aki azonban bizonytalan, hogyan közlekedhet a városrészben az új forgalmi rendnek megfelelően, annak a BKK ajánlja a Waze használatát: a navigációs alkalmazás már ismeri a hétfő reggel óta érvényes változásokat, és azok figyelembe vételével tervez útvonalat.

A Fővárosi Önkormányzat Belső-Erzsébetvárosban a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a VI. és a VII. kerületi önkormányzat közreműködésével augusztus 10-étől vezetett be új közlekedési rendet forgalomcsillapítási mintaprojektjei részeként. Az intézkedések célja egy emberközpontúbb városrész és élhetőbb, otthonosabb, biztonságosabb, csendesebb, tisztább levegőjű környezet kialakítása. A három hónapos tesztidőszak keretein belül több helyen parkolási korlátozásokkal, a forgalom irányának megváltoztatásával, valamint a közterek gyalogosoknak, illetve kerékpárosoknak történő visszaadásával találkozhatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.