Bevált az új Nagykörút? Mondja el a BKK-nak!

iho/zöldút   ·   2020.08.19. 09:10
budapest_nagykorut_kerekparut01

A Budapesti Közlekedési Központ a Nagykörúton elvégzett kerékpárosbarát átalakításokkal kapcsolatosan várja a környéken közlekedők véleményét. A társaság folyamatosan figyelemmel kíséri az ideiglenes kerékpársávok és a hagyományos forgalmi sávok használatát és ennek fényében dönt a szükséges korrekciók elvégzéséről.

A Fővárosi Önkormányzat még március végén úgy döntött, hogy kihasználva a karantén időszaka alatt felére csökkent gépjárműforgalmat, Budapest néhány fontos útvonalán ideiglenes kerékpársávokat alakít ki, ugyanis sokan kerestek átmenetileg biztonságosabb közlekedési módokat. Ennek köszönhetően mára a Bartók Béla úton, a Tétényi úton, az Üllői úton, a Nagykörút több szakaszán és a Villányi úton is használható az új kerékpársáv.

A BKK-nak fontos az új kerékpársávokat használók és az azok környékén élők visszajelzése, ezért rendszeresen kikéri az érintettek véleményét.

Ezúttal a Nagykörúton kialakított kerékpársávval kapcsolatban kíváncsi a környéken közlekedők véleményére: mennyire tartják biztonságosnak az új közlekedési rendet, és milyen további észrevételeik vannak a fejlesztéssel kapcsolatosan?

A kérdőív két részből áll.

  • Az első részben a Corvin-negyed és a Nyugati tér közötti szakaszról – ahol a külső forgalmi sáv helyén lettek kialakítva a kerékpársávok –,
  • a második részben pedig a Boráros tér és a Corvin-negyed közötti szakaszról – ahol a parkolósáv helyén, a közúti kapacitás megtartásával lettek kijelölve a kerékpársávok –

várják az észrevételeket, véleményeket.

A kérdéssor ezen a linken érhető el, ennek segítségével az érintettek augusztus 31-éig tudják elmondani véleményüket, észrevételeiket. A BKK és a fejlesztéseket kivitelező Budapest Közút figyelemmel kíséri a teljes útszakasz összes sávjának használatát, és ennek fényében dönt a szükséges korrekciók elvégzéséről. A kérdőív kitöltésével ezt a munkát segíthetik a felmérésben résztvevők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek