Biztonságosan kerékpározható útfelületek a XV. kerületben

iho/zöldút   ·   2023.06.07. 09:00
01_kerekparut_xv_kerulet

A BKK beruházásában megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően a kerület lakosai kerékpárral is könnyen eljutnak a helyi iskolákig, óvodákig, valamint biztonságosabban elérik a környék üzleteit és a közösségi közlekedés fontosabb megállóhelyeit.

A beruházás hozzájárul az élhetőbb és fenntarthatóbb városi környezet kialakításához, ahol egyre többen dönthetnek a kerékpározás mellett.

A XV. kerületi kerékpáros-fejlesztések tervezésekor és kivitelezésekor fontos szempont volt, hogy kerékpárral is megoldható legyen minden korosztálynak a mindennapi ügyintézés, a munkába, óvodába vagy iskolába járás, illetve hogy egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett, társítva azt akár a közösségi közlekedéssel is. Szempont volt még, hogy megközelíthetők legyenek a szomszédos kerületek is.

Kattintson térképünk, nézze meg ilyen volt, ilyen lett galériánkat! (fotók: BKK)

A beruházás során a BKK

  • forgalom- és sebességcsillapítási fejlesztéseket hajtott végre,
  • kerékpársávot alakított ki és kisebb korrekciókat végzett, hogy a Széchenyi úti, a Szent Korona útjai, a Wesselényi utcai, valamint az Arany János utcai gyalogos-felüljáró könnyebben elérhető legyen, és ezzel biztonságosabb legyen az átkelés az M3-as forgalmas bevezető szakaszán,
  • egyirányú utcákat nyitott meg a kétirányú kerékpáros-forgalomnak,

közterületi átalakításokat végzett, ezeknek köszönhetően könnyebben és biztonságosabban lehet kerékpárral megközelíteni a Széchenyi téri Czabán Általános Iskolát.

A műszaki átadás-átvételi folyamat során a BKK szakemberei alaposan átnézik az érintett területeket, és ha szükséges, javításokat kérnek. Még lehetnek kisebb helyszíni munkák, de a projekt teljes kivitelezése ezen a nyáron befejeződik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek