BKK: befejeződött a Margit hídi kerékpárút felújítása

MTI/iho   ·   2024.09.01. 15:05
00_margit_hid

Újra a járda mellett tekerhetnek a biciklizők, illetve suhanhatnak a rolleresek a híd északi oldalán.

A Budapest Közút beruházásában megvalósult, több hétig tartó munkák során

  • eltávolították a tönkrement bevonatot, majd új burkolatot fektettek.
  • Újrafestették az útburkolati jeleket, valamint a kerékpáros piktogramokat,
  • kicserélték a kerékpárút és a gyalogjárda közötti taktilis útburkolati jelzéseket is.

A Margit hídi kerékpárút az egyik legfontosabb kerékpáros útvonal a fővárosban, ami összeköttetést teremt a Duna-menti, a margitszigeti, valamint a Szent István körúti kerékpáros útvonalak között. A Margit híd északi járdáján lévő kerékpárúton a tavaly nyári adatok alapján naponta átlagosan több mint 10 ezer alkalommal keltek át kerékpárral vagy más mikromobilitási eszközzel, a legforgalmasabb napokon ez a szám a 18 ezret is elérte.

Az elmúlt időszakban sok kerékpárosbarát fejlesztés valósult meg a fővárosban, több a közösségi költségvetés részeként. Nyár elején a XI. és a VI. kerületben is több helyen tették biztonságosabbá a kerékpársávokat. A munkák során olyan fejlesztések valósultak meg, amelyek a közlekedés minden résztvevőjének segítséget nyújthatnak a forgalmi rend könnyű és egyszerű felismerésében. A beruházások következtében a kerékpárral, az autóval vagy a gyalog közlekedők is biztonságosabban haladhatnak. Ezek a fejlesztések a néhány évvel ezelőtt életre hívott fővárosi közösségi költségvetésnek köszönhetően valósultak meg.

A BKK megemlítette: már elindult a szavazás a következő időszakban megvalósítható programokról, így lehetőség van arra, hogy a fővárosban élők döntsenek az őket érintő fejlesztésekről és beruházásokról. A szavazás a budapest.hu oldalon érhető el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek