BKK: fejlesztik és optimalizálják a jegy- és bérletkiadó automaták hálózatát

iho   ·   2021.12.02. 12:00
01_bkk_jegyautomata

A Budapesti Közlekedési Központ jegy- és bérletkiadó automatáinak hálózatának üzemeltetését a Senso Media Zrt. veszi át a T-Systems Magyarország Zrt.-től; az automaták számát a következő hetekben a jelenleg üzemelő 359-ről 318-ra csökkentik a fővárosban.

A Senso Media Zrt. veszi át a hálózat átadás-átvételi folyamatának lebonyolítása után a BKK bérlet- és jegykiadó automatáinak teljes körű üzemeltetését. Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, valamint a közbeszerzési eljárás nyertese aláírta a BKK bérlet- és jegyautomaták hálózatának üzemeltetéséről szóló szerződést.

Az új üzemeltetési megállapodás előnyei

A Senso Media Zrt. a kedvezőbb havi üzemeltetési díjak mellett vállalta a BKK-nak előnyösebb, szigorúbb szerződéses határidőket, kötbéreket, illetve a készpénzes és készpénzmentes üzemelési mód lehetőségének megteremtését is. Ezzel párhuzamosan a T-Systems Magyarország Zrt. folytatja a meglévő rendszer szoftveres és hardveres fejlesztését: többek között az e-számla bevezetését, a mobilkészülékről történő QR-kód beolvasás lehetőségének kialakítását és a 4G routerek cseréjét – ezek befejezése 2022. első negyedévben várható.

Célok és irányelvek a hálózat optimalizálásához

Az online vásárlások térnyerése, valamint az automatákból és mobilapplikációkon történő vásárlás az automatahálózat fejlesztését, egyúttal optimalizálását is megköveteli. Ennek részeként a jelenleg üzemelő 364 automatából 318 elérhető gép lesz a fővárosban. A TVM-automaták számának csökkentését elsősorban a mobiljegy részesedésének dinamikus növekedése indokolja, amely tovább erősödhet azt követően, hogy a jegy- és bérletvásárlás funkció beépül a megújuló BKK Futár alkalmazásba. A hálózat optimalizálásában a készpénzmentes vásárlás iránti igény és a fenntartható üzemeltetés is fontos szerepet játszik. A főbb csomópontokon, az utasáramlási szempontok szerinti kiemelt helyszíneken lévő automaták kevésbé érintettek, ezeken a helyeken a gyors, gördülékeny vásárlás változatlanul biztosítva marad. A BKK ügyfélközpontjai, pénztárai és a viszonteladók ugyancsak alternatívát kínálnak azoknak, akik papíralapú jegyet vagy bérletet vásárolnának Budapesten.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.