BKV átalakítás: a szakszervezet tárgyalna

MTI   ·   2011.11.21. 17:27
A BKV-nál működő szakszervezet a Tarlós Istvánnak hétfőn írt levelében egyeztetést kezdeményezett a közlekedési társaság igazgatósági ülésén október 26-án hozott határozat miatt. Ebben többek között az áll, hogy akár a kollektív szerződés módosításával is spórolnának a BKV-nál.

A VTDSZSZ a spórolási szándékkal egyetért ugyan, de egyes részei, így a kollektív szerződés módosítása vagy felmondása „aggodalommal tölti el” a munkavállalókat és az érdekképviseleteket is.
Mint írták, a szervezeti átalakítást, amelynek nyomán az ágazatok működőképes struktúrává alakulhatnak, és az „ésszerű költségcsökkentést” korábban is szorgalmazták, a kollektív szerződéssel kapcsolatban azonban kiemelten fontosnak tartják az átlagos vagy annál rosszabb keresetű dolgozók bérének, juttatásainak megtartását. Az átlagon felüli keresetűek javadalmazásával kapcsolatban a VTDSZSZ kész tárgyalóasztalhoz ülni.

Hozzátették, hogy a BKV-nál költségcsökkentéssel nem lehet akkora összeget megtakarítani, mint amekkora forráshiánnyal a társaság küzd.

Kapcsolódó hírek