Boeing: minden az egekben!

MTI/iho   ·   2017.08.02. 13:45
boeingatr0

A gyártó tájékoztatása szerint annak ellenére értek el kiemelkedő pénzügyi teljesítményt, hogy árbevételük nagyobb részt a kevesebb gépátadás miatt hét százalékkal 43,7 milliárd dollárra csökkent. Az üzemi eredmény azonban 1,3 milliárdról 4,5 milliárd dollárra, az adózott eredmény pedig 985 millióról 3,2 milliárd dollárra emelkedett a félév végével.

A Boeing azzal magyarázta a jobb pénzügyi eredményeket, hogy sikerült optimalizálniuk a termelést és máskorra időzítettek egyes kiadásokat. A cég listaárakon számolt rendelésállománya 482 milliárd dollárt tett ki, ami kétmilliárd dollárral magasabb, mint tavaly ilyenkor.

,

A bevételek legnagyobb részét adó kereskedelmi repülőgépgyártás területén hat százalékkal kevesebb, 352 gép készült el és került az üzemeltetőkhöz, emiatt hat százalékkal harmincmilliárdra csökkent az árbevétel, de az üzemi eredmény a tavalyi hatvanmillió dollárról idén június 30-ára 2,7 milliárd dollárra ugrott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.