Bővült a békéscsabai kerékpárút-hálózat

MTI   ·   2019.03.28. 18:34

Az önkormányzat a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés című támogatás segítségével a kerékpáros közlekedés biztonságának növelését, a kerékpáros közlekedési módot választók részarányának emelését, valamint a térség levegőszennyezésének és zajterhelésének mérséklését tűzte ki célul. A beruházás eredményeként megépült a Körte sori és Gyulai úti kerékpárút, a Berényi úti önálló kerékpárút, a Pataky László utcai kerékpárút és Franklin utcai kerékpársáv. A Franklin utcától a Stromfeld Aurél utcáig a jobb oldalon, a meglévő járda és az útburkolat közötti vízelvezető árok helyén önálló, kétirányú kerékpárutat építettek, a Stromfeld Aurél utcától a Szarvasi útig pedig egyesített, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épült.

A fejlesztések hozzájárulnak a város gazdasági területeinek jobb megközelíthetőségéhez, a munkahelyek gyorsabb elérhetőségéhez, valamint a közlekedők biztonságának növekedéséhez is.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek