Brassói reptér magántőkéből

iho   ·   2013.10.11. 11:57

Magánbefektető bevonásával építtetnék meg a Brassó megyei hatóságok a vidombáki repülőtér terminálját, s a potenciális beruházók érdeklődését látva, Aristotel Căncescu, a megyei közgyűlés elnöke abban bízik, hogy 2016-ban meg is nyithatják a létesítményt a légi forgalom előtt – számolt be a kronika.ro oldal.

Jelenleg a kifutópályán dolgoznak, ezt már 10 százalékban ki is öntötték, s várhatóan október közepén végeznek a munkálatokkal.

Az idén várhatóan kiírják a pályázatot az irányítótorony megépítésére is. A nemzetközi repülőtér kialakítása az előzetes számítások szerint 60 millió eurót emészt fel. Ebből 12 millió euróba kerül a kifutó kialakítása, az összeget a megyei önkormányzat állta saját költségvetéséből, s ők fizetik ki az irányítótornyot is. Căncescu csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy nincs remény arra, hogy egyhamar állami finanszírozást kapjanak a légikikötőre, ezért bíznak a magánszférában, nélkülük ugyanis nem tudják megépíteni a terminált.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek