Busz is részese volt a tömegkarambolnak

MTI   ·   2013.03.26. 23:28

A baleset térségében egész nap esett a hó, az úttesten jégréteg képződött. Az osztrák autópálya-kezelő társaság, az AFSINAG azt közölte, hogy hiába sózták az úttestet, a hirtelen lehűlt hőmérséklet miatt jeges maradt az útpálya.

A tömeges autóbalesetben egy busz is érintett volt, de az utasok közül senki nem sérült meg. A baleset halálos áldozata egy személygépkocsiban ült, amelyik beszorult egy kamion alá.

Ugyanezen az autópályán az ellenkező irányban is karambol miatt állt le a forgalom az esti órákban, itt nyolc gépkocsi csúszott egymásba.

A tűzoltóság szóvivője azt mondta az osztrák közszolgálati rádiónak, hogy az autósok valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelően vezettek. A mentőszolgálat arról számolt be, hogy a kollégáiknak egy szakaszon gyalog kellett megközelíteniük a bajba jutott autósokat, mert a dugóban várakozók autói eltorlaszolták az utat.

A márciusi havazás számos közúti balesetet okozott hétfőn és kedden Ausztriában. Kedden, a nap folyamán egy másik tömeges baleset is történt. Karintia és Stájerország határán, az A2-es autópálya Karintia és Olaszország felé vezető oldalán 14 személyautó és négy kamion ütközött össze egy alagútban. A mentés a késő esti órákban is tartott, az autópálya forgalmát elterelték.

Kapcsolódó hírek