Buszmegálló helyett kétszer két sáv

iho/közút   ·   2012.07.26. 13:43

Katona Ferenc, a miskolci 1-es számú választókörzet önkormányzati képviselője és Lévai István, a Miskolci Önkormányzat közlekedési előadója tartott csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót annak kapcsán, hogy megújult a Zsolcai kapu és a Bajcsy-Zsilinszky utca közötti útszakasz.

– Közös akarattal újult meg ez a rövid útszakasz a Zsolcai kapu és a Bajcsy-Zsilinszky utca között. A négy sáv felfestése gyakorlatilag lakossági kezdeményezés kapcsán született meg – mondta a helyszínen Katona Ferenc, aki az előzményekről elárulta, hogy a buszmegálló helye nagyon zavarta a lakókat, hiszen az éppen az egyik társasház bejáratánál volt. A kérése az volt a lakóknak, hogy azt helyezzék át. A képviselő megkereste a Városüzemeltetési osztályt, illetve az MVK-t, majd közösen felmérték a helyszínt, s végül lehetővé tették a körülmények a négysávos út kialakítását. Megtörtént a megállók áthelyezése, az útszakasz gyorsabb és biztonságosabb lett.

Lévai István közlekedési előadótól megtudtuk, hogy körülbelül 50 ezer forintot emésztett fel a beruházás, amelynek átadása vasárnap történt hivatalosan. Három további helyszínen terveznek hasonló átalakítást: a Bajcsy-Zsilinszky–Soltész Nagy Kálmán, a Vörösmarty–Soltész Nagy Kálmán és a Nagyváthy–Geró János utcáknál.

Kapcsolódó hírek