Busztragédia Szlovákiában

MTI/iho   ·   2019.11.14. 10:58

Tragikus buszbaleset történt szerdán délután a szlovákiai Nyitragerencsér közelében. A többségében iskolásokat szállító Karosa Axer típusú távolsági autóbusz az ütközés következtében az árokba szaladt és felborult. A szlovák média hivatalos közlésekre hivatkozó jelentései szerint további tizenheten megsérültek. A helyszínre a baleset után többtucat tűzoltó és több mentőhelikopter is érkezett. A kimentett sérülteket közeli – nyitrai, érsekújvári, tapolcsányi és lévai – kórházakba szállították.

A balesetet az első vizsgálatok szerint az okozta, hogy a dombról lefelé haladó, vélhetően túlterhelt teherautó irányíthatatlanná vált és nekiütközött a szemben haladó autóbusznak. A tragédiában négy kiskorú gyermek is meghalt, a sérültek közül hárman válságos állapotban vannak. A sérültek állapotára, valamint arra való tekintettel, hogy még a roncsok alatt is lehetnek további emberek, hivatalos források egyelőre nem zárták ki annak lehetőségét, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet.

A tragédia Szlovákia eddigi történetének legtöbb áldozatot követelő buszbalesete lehet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek