knorr-bremse budapest

Vasút Nagyvasút

A vasútiparban használt beágyazott termékek fejlesztésének szakmai kihívásai

iho/vasút   ·   2023.09.25. 15:00

Egy vasúti szerelvényen számos beágyazott elektronikai rendszer üzemel, amelyek a szerelvény különböző alegységeinek működtetéséért felelnek. Ezen termékek fejlesztése rengeteg kihívást hordoz magában, ilyenek például a piacra kerülési idő, az elavulás kérdése vagy a kiberbiztonság. A Knorr-Bremse Budapest mérnökei segítségével bepillantást kaphatunk erre a területre is.

Vasút Nagyvasút

A fékvezérlés, és ami mögötte van

iho/vasút   ·   2023.07.28. 09:40

Milyen feladatokat látnak el a vasúti járműveken működő fékvezérlők? Hogyan zajlik a funkciók definiálása, fejlesztése és tesztelése? A Knorr-Bremse Budapest mérnökei bemutatják, hogy a jármű típusától és a vevői igényektől függően hányféle különböző funkcióval lehet felvértezni egy vasúti fékvezérlőt.

Vasút Nagyvasút

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.

Vasút Nagyvasút

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 2. rész: Kötöttpályán Amerikában

iho/vasút   ·   2021.11.10. 18:05

Amerika hatalmas földrész, mégsem mondhatjuk, hogy a vasúti közlekedés a kontinensen különösen elterjedt lenne. A kötöttpálya teljesen másként fejlődött az óceán túlpartján, mint itt Európában. Dél-Amerika a legkevésbé vasútbarát része a földrésznek, ennek megfelelően a Knorr-Bremse termékek jelenléte is észak felé koncentrálódik.