Critical Mass vasárnap

iho/közút   ·   2012.04.20. 13:40

Vasárnap nem csak futóversenyek, de a tavaszi Critical Mass kerékpáros felvonulás miatt is forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A vasárnap délután zajló több tízezer fős Critical Mass kerékpáros felvonulás idején az autóval közlekedőknek érdemes teljesen elkerülni Budapest belvárosát, mivel nagyon komoly forgalmi korlátozások lesznek. A villamosok menetidejében jelentős csúszás nem várható, de a buszok lassabban, helyenként kerülőúton járnak majd, így érdemes inkább a villamos és metróvonalakon utazni. A rendezők elsősorban a tömegközlekedés zavartalanságát igyekeznek biztosítani.

A belvárosi hidak közül 16 és 18 óra között  az Erzsébet híd budai irányban és a Lánchíd lesz lezárva. A főbb útvonalak közül az Andrássy út, a Rákóczi út budai irányban, a Károly körút, a Bajcsy Zsilinszky út, a Fő utca, az Attila út és a Hegyalja út nem , vagy csak rendkívül lassan lesz járható. A Hősök terén, az Oktogonon, a Margit és Szabadság hídon is torlódás várható.

A felvonulással járó dugókat észak-déli irányban a budai alsó rakparton, kelet-nyugati irányban az Árpád- és Rákóczi hídon lehet elkerülni. Javasolt kerülőút még az Alkotás út és a Hungária körút.

A felvonulás útvonala:
Pesti alsó rakpart (XIII. Szent István parknál)–Március 15. tér–Irányi utca–Ferenciek tere–Erzsébet híd–Attila út–Alagút–Lánchíd–Andrássy út–Városliget

Tudnivalók a felvonulásról: http://criticalmass.hu/gyik

A rendezők ez úton is köszönik a városlakók türelmét!

Kapcsolódó hírek