Cseh autóbusz súlyos balesete Szlovákiában

MTI/iho   ·   2015.01.31. 14:42

A Nobless Line társaság Prága és Ungvár közötti rendszeres járatának egyik autóbusza a lőcsei járásban fekvő Csütörtökhely (Spissky Stvrtok) mellett az autópályáról lehajtva egy betonoszlopnak ütközött. A rendőrség első jelentései szerint a baleset legvalószínűbb okát a rossz látási viszonyokban, a behavazott, jeges útviszonyokban, illetve az adott útszakaszon megengedett 40 kilométer per óra sebesség túllépésében kell keresni.

A huszonnégy sérült közül kettő állapota kritikus, életveszélyes, míg haté rendkívül súlyos, négyé pedig közepesen súlyos – közölte Ivan Netík, a szlovák belügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója. A sérülteket a környék kórházaiba szállították. Az egyik áldozat cseh, míg a másik ukrán állampolgár.

Viliam Cislák szlovák egészségügyi miniszter délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, az autóbuszban negyvenketten utaztak, a mentőszolgálat emberei harmincegy személyt a helyszínen elláttak. Az autóbusz életveszélyesen megsérült vezetőjét már megoperálták, míg két szlovák, egy cseh, egy magyar és egy ukrán állampolgárt délután műtenek meg.

A baleset helyszínét délelőtt Robert Kalinák szlovák belügyminiszter is meglátogatta. A miniszter szintén úgy nyilatkozott, hogy a buszsofőr valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a járművet.

A Prága–Ungvár rendszeres autóbuszjáratot 2005-ben nyitották meg, s az utasok szállítására a cég korszerű Setra buszokat használ – mondta újságíróknak Petr Cáp, a Nobless Line szóvivője. Elmondása szerint az autóbuszban elsősorban csehek, szlovákok és kárpátaljaiak utaztak.

Cseh autóbusznak hasonlóan súlyos balesete legutóbb 2008. október elején volt Szlovákiában. A Student Agency társaság autóbusza Trencsén mellett az árokba csúszott és felborult. A baleset négy emberéletet követelt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek