Csehországban ez is lehetséges

MTI/iho   ·   2017.08.19. 11:15
csa_airbus319_0

A magánkézben lévő Travel Service légitársaság utasainak száma éves szinten az idei január–júniusi időszakban 32,6 százalékkal 1,716 millióra emelkedett. A cseh–koreai állami kézben lévő Ceské Aerolinie (CSA) utasainak száma pedig huszonkét százalékkal 1,174 millióra nőtt – közölte a Zdopravy.cz közlekedési portál.

– Utasaink számának növekedése elsősorban a kedvező európai gazdasági helyzetnek köszönhető, mert globálisan is nőtt az érdeklődés a légi közlekedés iránt. A másik tényező, hogy stabilizálódott az orosz piac, így forgalmunk az oroszországi városokkal mintegy harminc százalékkal emelkedett – közölte Jozef Sincák, a CSA igazgatói tanácsának elnöke pénteken Prágában. A CSA légi útjainak száma az első hat hónapban éves szinten nyolc százalékkal emelkedett, a megtett légi utak hossza pedig négy százalékkal. A légitársaság gépeinek foglaltsága az első fél évben nyolcvanegy százalékos volt, ez tizenegy százalékkal jobb eredmény, mint 2016 hasonló időszakában.

A Travel Service jó eredményéhez nagymértékben hozzájárultak az utazási irodák által lefoglalt charterjáratok. Vladimíra Dufková, a társaság szóvivője szerint hasonlóan magas a megrendelések száma a második fél évre is. A Travel Service az Unimex Group befektetési csoport tagja, amelynek tulajdonosa Jirí Simáne és Jaromír Smejkal cseh vállalkozó. A kínai CEFC beruházási csoportnak negyven százalékon felüli részesedése van a légitársaságban.

A CSA részvényeinek negyvennégy százalékát a Korean Air légitársaság tartja kezében, harmincnégy százalék a Travel Service és húsz százalék a Prisko cseh állami vállalat tulajdonában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek