Csepelről jönnek az új MOL Bubik 2021-ben

iho/zöldút   ·   2020.12.01. 18:05
00_csepel_bubitender

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást.

November 2-áig lehetett benyújtani a MOL Bubi megújításával kapcsolatos ajánlatokat, amelyeket a bírálóbizottság a törvény által előírt módon, az értékelési szempontrendszer alapján megvizsgált. A Budapesti Közlekedési Központ az ár-érték arány szempontjából legjobb ajánlatot hirdette ki nyertesnek. Ennek értelmében a BKK a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt.-vel köt szerződést, a közbeszerzési szabályok alapján legkorábban 2020. december 11-én.

A cég öt évre szóló ajánlata az alábbiakat tartalmazza:

  • 1200, egyenként 21,4 kilogramm saját tömegű, fújt gumikkal felszerelt új kerékpárt,
  • 158 gyűjtőállomás üzemeltetését,
  • új gyűjtőállomások tervezését, engedélyeztetését, a gyűjtőállomások áthelyezését,
  • új központi háttérrendszer – szoftver – kiépítését,
  • egy új, felhasználóbarát mobilapplikáció fejlesztését.

A felsoroltak mellett egyéb újításokra is számíthatnak a felhasználók. Az előzetes tervek alapján 2021 tavaszán már egy modernebb, fenntartható MOL Bubit használhatnak a fővárosiak, a pontos részletekről hamarosan bővebb tájékoztatást ad a BKK.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek