Csigatempó a szegedi Belvárosi hídon

iho/közút   ·   2011.08.03. 09:58

A hídon eddig is csak csökkentett sebességgel lehetett közlekedni, de most még a kerékpárosoknak is vigyázniuk kell, hogy ne lépjék túl a legnagyobb megengedett sebességet – figyelmeztet a delmagyar.hu. A portál szerint azonban a korlátozásnál szinte senki sem lassít.

A Belvárosi híd sebességkorlátozásával kapcsolatban Antalicz Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda műszaki ügyintézője elmondta: a híd újszegedi, északi oldali dilatációja mellett úthibát észleletek. A hídszerkezet megvizsgálása során kiderült, szerkezeti hibáról van szó. Emiatt a közútkezelő a kérdéses útszakaszon 20 méter hosszban 10 kilométer/órás sebességkorlátozást rendelt el. Mint megtudtuk, az „intézkedésre a híd további károsodásának megelőzésére, az állagának a javításig történő megóvása miatt volt szükség.” A Városüzemeltetési Iroda tájékoztatása szerint a hiba javítását megkezdték.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.