Csörgő Mohácson, Beremenden

Vörös Attila   ·   2015.06.19. 18:45
bcQ

Mohács vasúti fuvarozási igényét Pécs felől szolgálják ki, a tolatós tehervonat hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken jár. Többnyire remot Dácsia húzza, de ha nagy az elegy, akkor nagyobb mozdonyt kell rá keresni. Eddig is előfordult, hogy Szergej vagy Csörgő volt a vonógép, az elmúlt hetekben viszont szinte mindig M41-es ment.

Vokánynál tekeredik a mohácsi tolatós, ami ezúttal csak cementes kocsikat hozott<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók és videó: Vörös Attila)

A mohácsi teherkocsik zöme a Kronospan Mofa fafeldolgozó üzembe visz farönköket, de a kikötő és az állomási közforgalmú rakodó is hozzájárul néha a forgalomhoz. Szintén a mohácsi tolatós szolgálja ki a Beremendi Cementművet, ahol többnyire csak pár kocsi (vagy annyi sem) a forgalom. Nemúgy az elmúlt hetekben: rendre összejött a hat-nyolc tehervagon a cementgyárból. Ez pedig már a mohácsi eleggyel együtt sok lenne a Dáknak, így a pécsiek a 122-es Csörgőt nevezték ki a mohácsi vonat gépének.

Nézzék meg videónkat, vannak benne szép tájak és sok csörgés!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek