CSR Hungary: díjeső a Knorr-Bremse Budapestnél

iho/vasút   ·   2022.10.23. 09:00
00_csr_hungary_knorr

A Legjobb CSR Programért, a Legjobb környezeti felelősségvállalásért és a Legjobb CSR kommunikációért járó elismerést is kiérdemelte a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. az idei CSR Hungary versenyen.

Idén immár tizenötödször adták át a Magyar Üzleti Felelősség Díját, a „CSR Hungary Díj 2022” elismerést. A CSR Hungary Díj az üzleti szektor elismerése a társadalmi felelősségvállalásért, amellyel a szakmai zsűri a magyar cégek legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit ismeri el. A „CSR Hungary Díj 2022”-t és a vele együtt járó védjegyhasználatot három kategóriájában érdemelték ki a Knorr-Bremse Budapest társadalmi törekvései.

  • A „Legjobb CSR Programért – Közös ügyek-közös felelősség” díjat a vállalat Local Care – Együtt a közösségekért önkéntes programja kapta, aminek lényege, hogy a Knorr-Bremse a munkavállalóik javaslatai alapján nyújt segítséget helyi szervezeteknek, kezdeményezéseknek, amibe a vállalat anyagi támogatása mellett a kollégák is aktívan bekapcsolódnak.
  • A Knorr-Bremse nagy hangsúlyt helyez arra, hogy termékei folyamatos fejlesztésével csökkentse tevékenységének környezeti lábnyomát, a telephelyek modernizációjával pedig a termék-előállítás káros hatásait is mérsékelje. Ezen erőfeszítéseket, a felújított és tavaly átadott kibővített Szerviz Központ zöld törekvéseit a zsűri a „Legjobb környezeti felelősségvállalásért” járó elismeréssel díjazta.
  • A kötöttpályás fékberendezések fejlesztésben és gyártásban piacvezető vállalat arra is odafigyel, hogy CSR tevékenységét széles körben kommunikálja és bemutassa mind a munkatársak, mind a külvilág felé, a tájékoztatás mellett az aktív bevonódást is erősítve. 2021-ben a Knorr-Bremse Budapest számos belső és külső csatornán számolt be a társadalmilag fontos törekvéseiről, amit a hazai CSR-szakma legnívósabb versenyén a „Legjobb CSR kommunikációért” járó díjjal jutalmazták a szakemberek.

– Vállalati tevékenységünk fő hajtóereje és motivációja megegyezik azzal, ami társadalmi felelősségvállalásra ösztönöz bennünket: jobbá, élhetőbbé, fenntarthatóbbá tenni mindennapjainkat. Az egyik oldalon fejlesztésekkel, technológiával, szabadalmakkal és gyártással, míg a másik oldalon a helyi közösségek segítésével, termékeink és működésünk környezeti lábnyomán csökkentésével. Éppen ezért a CSR-tevékenység folyamatos erősítése a Knorr-Bremse számára alapvető célkitűzés. Az a tény, hogy három kategóriában is sikert arattunk, nagyon fontos visszaigazolása és elismerése annak, hogy programjaink és munkatársaink önkéntes vállalásai a vállalati szférában is példaértékűek – mondta Veres László, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

– Vállalatunk nem csak világszínvonalú fejlesztései és termékei miatt vált piacvezetővé, hanem azért is, mert az elhivatottság és a felelősségvállalás ugyanúgy az alap értékeink közé tartozik, mint a megbízhatóság és a műszaki kiválóság. Munkavállalóink nap mint nap ezen értékek mentén végzik a munkájukat, ezt a szellemiséget tükrözi a Local Care (Helyi támogatás) programunk is és ezeket az értékeket szeretnénk átadni a civil szervezeteknek, kezdeményezéseknek is, amelyek munkáját segítjük – fogalmazott Kovács Beatrix, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. CSR és kommunikációs igazgatója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek