Csúszhat a 4-es metró átadása

iho/vasút   ·   2012.04.05. 10:46

A Népszava információi szerint a sokszor módosított, legutóbbi állás szerint 2014-es átadási határidő sem tartható, tovább csúszik a 4-es metró befejezése. Mindezt egy Tarlós Istvánnak címzett belső jelentés alapján állítja a napilap hírportálja.

A városvezetés a jelenlegi önkormányzati ciklus végén szerette volna átadni a metrót, amit így 2014 őszén vehettek volna birtokba a budapestiek. Ekkor lenne 17 éve, hogy az új metró nyomvonaláról először döntött a Fővárosi Közgyűlés – emlékeztet a Népszava. A dátum egybeesik a munkagépek felvonulásának, az első kapavágás megtételének tizedik évfordulójával.

Tarlós István tavaly nyáron, az Alstom-szerződés aláírásakor is pesszimista volt: „Úgy hiszem, ha 2012 végén a 2-es vonalán az új szerelvények járni fognak, 2014-ben pedig a 4-es első szakaszán utasokat szállíthat a metró, az egy egyértelmű, nem remélt sikerként könyvelhető el.” Az Etele tértől a Baross térig tartó 7,3 kilométeres szakasz eredeti átadási határideje 2008 volt.

A Népszava informátorának birtokába jutott belső jelentés szerint a csúszás az elégtelen szervezeti és személyi feltételekre, elszámolási vitákra és műszaki nehézségekre vezethető vissza.

Kapcsolódó hírek