Csütörtököt mondott a biztber

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.03.13. 09:30

Český Brod állomáson elromlott a biztosítóberendezés, Úvaly és Český Brod között emiatt a vasúti pálya kapacitása jócskán lecsökkent. A 010-es Prága–Česká Třebová korridorvonalon emiatt késésekre lehet számítani a délelőtt folyamán. A Budapestre közlekedő Jaroslav Hašek EC huszonkét perces késéssel hagyta el a szakaszt. A Cseh Vasutak utastájékoztatója szerint több reggeli és délelőtti elővárosi személyvonatot az említett szakaszon pótlóbuszok helyettesítenek. Előreláthatólag tizenkét óráig dolgoznak majd a hiba elhárításán.

A ČD online vágányzári térkrépe

Felsővezeték-szakadás miatt áll a forgalom Olomouc hl.n. és Štěpánov állomások között. Az egyik személyszállító magánvasút vonata rongálta meg a felsővezetéket. A SŽDC emberei dolgoznak a javításán, de az intézkedések akár délig is elhúzódhatnak. A Cseh Vasutak valószínűleg pótlóbuszokkal szállítja az utasokat a szakaszon. A rendkívüli helyzet minden arra közlekedő vonatot érint.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Tízévesek a GYSEV első Flirtjei

iho/vasút   ·   2023.12.05. 16:00

Az első Stadler-motorvonat 2013. december 6-án állt forgalomba a zöld-sárgáknál a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítésének részeként. A flotta azóta húsz szerelvényt számol.