Déli körvasút: lebontották az egyik régi hidat, kezdődhet az új elemek beemelése!

iho/vasút   ·   2021.07.31. 18:00
00_usztatasi_egysegek

Az első ütem után jöhet a második: az egyik régi híd bontása most befejeződött, az új hídelemek beépítésre várva már sorban állnak a Dunán.

Öt, egyenként nyolcvan méter hosszú úsztatási egység áll készen a beemelésre, ebből három már a közelben várakozik a Dunán, kettő még a csepeli szerelőterület előtt áll a folyón. Az emelés tervezetten a következő hetekben, még augusztusban megkezdhető – olvasható Vitézy Dávid Facebook-oldalán, ahol ezt is írja:

Képeinket is Vitézy Dávid Facebook-oldaláról vettük át

„2022 végére elkészül mindhárom új híd és ekkor kezdődhet a kapcsolódó vágányszakaszok felújítása, mely körülbelül 2027 végéig tart majd. A munka azért tart ennyi ideig, hogy két vágányon a kiemelt transzeurópai jelentőségű vasútvonalak forgalmát fent lehessen tartani, tehát valójában – ahogy most a hídon is látjuk – vágányról vágányra zajlik a kivitelezés, jelentősen megdrágítva és megbonyolítva a munkát. De ha nem így csinálnánk, Kelet- és Nyugat-Magyarországot, illetve Kelet- és Nyugat-Európát vágnánk el egymástól vasúton, ez pedig nem lehetséges.”

A Déli Körvasút beruházás nemcsak közlekedés- és városfejlesztési, hanem környezetvédelmi projekt is, hiszen legfőbb célja, hogy a jelenleginél sokkal több elővárosi vonat, valamint több távolsági vonat járhasson a Kelenföld és Ferencváros közötti, a stratégiai jelentőségű, három transzeurópai korridort egyesítő vasúti pályán.

A beruházás 400 milliárd forintba kerül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek