Demján Sándor megszólalt

MTI   ·   2012.03.15. 12:30

A fővállalkozó ATK konzorciumban az Arcadom Zrt. révén érintett nagyvállalkozó a válsággal magyarázza a kifizetések elmaradását. Bár a cég azt állítja, időben fizettek az alvállalkozóknak, a konzorcium egy másik tagja, a debreceni Keviép Kft. szerint az Arcadom nem utalta át a megfelelő összeget. Demján Sándor végül nyílt levélben válaszolt a debreceni önkormányzati képviselők felhívására.

Az Arcadom Zrt. a debreceni 2-es villamosvonal pályaépítési munkálataiban részt vevő alvállalkozóknak kifizeti minden tartozását – erősítette meg nyílt levélben Demján Sándor, akinek a beruházást elnyert konzorciumot vezető cég a vállalatcsoportjához tartozik.

A levélben, amelyet a Hajdú Online (haon.hu) közölt, Demján Sándor azt írta: az Arcadom Zrt.-nek nem áll fenn lejárt szállítói tartozása a saját érdekkörébe tartozó alvállalkozóit illetően, a konzorciumi társak alvállalkozóinak többségével pedig „már megállapodtak a fennálló szállítói tartozásokról”. Az üzletember levelét azzal zárja: a közeljövőben személyesen is kiemelt figyelmet fordít a debreceni projekt megvalósítására.

Demján Sándor írásában egy keddi, szintén a haon.hu-n publikált nyílt levélre válaszolt; Tóth Csaba és Varga Zoltán, a Debreceni Ifjúsági Szövetség önkormányzati képviselői arra kérték az üzletembert, hogy személyesen gondoskodjon az alvállalkozók kifizetése körüli anomáliák felszámolásáról.

Az Arcadom Zrt. az MTI-vel egy héttel ezelőtt azt közölte: a debreceni 2-es villamosvonal pályaépítési munkálataiban résztvevő alvállalkozóknak minden olyan munkát kifizet, amelyek az önkormányzat által megkövetelt minőségben és határidőre készültek el és erről elismerő teljesítési igazolást tudnak bemutatni.

A 7,54 milliárd forintos beruházás kivitelezése 2010 őszén indult, azonban a kivitelező ATK Debrecen konzorcium korábbi vezető tagvállalata, a kifizetésekért felelős Arcadom Zrt. a konzorciumi partnerek és az alvállalkozók irányába jelentős tartozást halmozott fel.

Az MTI információi szerint Kósa Lajos polgármester két hét haladékot adott a konzorciumnak a számlák kiegyenlítésére, miután a városvezetés múlt héten zárt ajtók mögött késő estig tárgyalt a konzorcium képviselőivel.

Kapcsolódó hírek